7 november 2010

Personlighetsutveckling

Idag lär jag lekte med min superfavorit nummer ett (jag vet, jag vet. Man ska inte favorisera hästarna, men det är bannemig svårt när man haft den ena i sex år och den andra i drygt fyra månader, ha ha...) kom jag att tänka på hur fantastiskt duktiga hästar är på att utveckla och förändra sin personlighet, på alla plan. Vi kan ta min gode herre här som exempel.

Förr om åren var han närmare vild än tam gällande både hantering och ridning, han visade aldrig känslor och lekte ytterst sällan med andra hästar. Numer har han alla fyra hovar stadigt i marken, är trygg både i sig själv och i umgänget med människor, visar upp ett starkt sinne för humor och leker med såväl hästar som människor. Jag skulle faktiskt säga, att han gjort en total personlighetsutveckling.
Eller förändring kanske är ett bättre ord.

Visst är det fantastiskt, hur positiv träning kan hjälpa hästen även när människan inte är med!

3 kommentarer:

  1. du har gjort ett fantastiskt jobb med honom :) ni är gjorda för varandra så är det bara!

    SvaraRadera
  2. Amazing :D
    Hästar är fantastiska. Jag kan inte setta ord på det.

    SvaraRadera
  3. Jag förstår honom precis. Klart det är roligare och att man blir mer positiv i en trygg och trivsam miljö. Dock tror jag en människa har samma förutsättningar att genomgå samma personlighetsförändring som din söta ponny! Du har verkligen gjort ett toppenjobb med honom! :D

    SvaraRadera