25 oktober 2010

Önskemål?

Hej på er!
Det är jätteroligt att logga in och se att det dyker upp flera nya besökare varje dag, och att bloggen har fått prenumerationer. Jag är glad att den uppskattas!

Jag skulle bara vilja höra med er om önskemål. Är det något särskilt ni vill läsa om? Förslag på "dagens/veckans" jag kan lägga till? Ni har en stor möjlighet att påverka bloggen, och jag hade blivit jätteglad om ni ville göra det. Jag skriver ju trots allt för er skull. :)

Hoppas att ni har en trevlig dag i övrigt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du inte skriva om hur man kan motivera en häst som knappt vill gå framåt?
Hästen jag har är en Left brain introvert.
Vi har en bra relation till varandra och har kommit en lång bit på väg. Men hon är väldigt seg och vill inte gå. Det skapar lite problem nu när det är dags för inridning. Hon lyssnar heller inte på ex vikthjälper. Hon är extremt okänslig eller snarare, hon bryr sig inte.

En väldigt bra blogg! Läsar den nästan varje dag :)

Anonym sa...

Hej!
Skulle du kunna skriva om hästar som bits och springer över en vid point to point? Jag har nämligen provat detta på min häst, och använde då lite havre vid varje "poin" men effekten blev att han sprang före mig till tunnorna och sket i vad jag gjorde. Då provade jag att ta bort maten men så fort vi kom till punkterna började han bita mig, buffla på mig och ville gå där ifrån. När jag bara kliade, klappade och pratade med honom.

Jätte bra blogg! :)

Molly M sa...

Hej!
Skulle uppskatta om du skrev om hur man gör med en häst som alltid försöker äta.
Vi har bara gräspaddock och när jag släpper henne för att träna(ibland även när jag håller henne) så intresserar hon sig mest av gräset, omöjligt att få bort henne. När jag väl får bort henne går och och är grinig och naffsar.
Vissa perioder om året bryr hon sig inte alls om maten utan hon vill jobba andra perioder är jag som en mygga för henne.
tack!

Molly M sa...

Kan nämna att hon är LBI häst med inslag av LBE i tex ridning ibland :)
Ju mer man låter henne äta ju mer kräver hon att hon ska äta så..

Anonym sa...

Jag håller med föregående talare ;) Jag skulle väldigt gärna vilja att du skriver mycket om motivation, hur man får "gräs galna hästar" att vilja välja en före gräset osv. Sen skulle jag även tycka att det vore super intressant om du kunde berätta lite om vad du har för syn på körning och inkörning.
Även vanliga problem som lastning etc är mycket intressant att läsa om!

Anonym sa...

Gärna lastningstips och kanske tips om hur man får en häst att sluta bitas för att få godis.
Superbra blogg! :)

Anonym sa...

Jag skulle vilja ha ett inlägg om träns och bett. hur man vet att bättet passa just sin häst. hur ex. stångbett och hackamore hur de olika sorterna påvärkar hästen och hur man bör handskas(rida) me dem. Det skulle vara superkul både att höra fakta och dina tankar om det! :)

Anonym sa...

Kan inte du skriva om hur förlåtande en häst igentligen är?
Hur man bevarar stoltheten när man rider och tränar?
Och vad tycker du om 50/50 principen?

Nea sa...

Lastningstips skulle inte vara helt fel! :D Min ponny är sån att väl inne i transporten har hon jätte bra balans och allt och det är inga problem där och hon har inte klaostrofobi (stavning) eller något sådant. Det är bara rampen som är problemet. Egentligen inte ens det för hon går upp på rampen kan stå där ett tag och titta så går hon bara ner på sidan i stället. Även om man har någon longerlina där så brukar hon bara fortsätta att gå där. Dräktiga hästar dem brukar bli extra känsliga vid magen eller sidan eller så med va? Om du har någon kunskap om det skulle det vara intressant att läsa^^

Jätte bra blogg verkligen! :D

Anonym sa...

hejsan ! jag har tittat på denna disan i en timme nu och tycker att det är väldigt interessant :D
jag har en häst som jag rider och skulle vilja börja med horsemanship, det värkar väldigt roligt och att hästen kan lyda på komando osv... men jag vet inte hur jag ska börja för att få min hästs uppmärksamhet för hon springer bara iväg för att hon inte vill jobba bara äta. har du nått bra tips på¨hur jag kan börja ?..... du får jätte gärna skicka svar till min mail :D ack_30@hotmail.com...jätte bra blogg tycker jag :D MVH Annie

Anonym sa...

jag skulle uppskatta hemsk mycket om du skulle kunna skriva hur man ska sköta det här?
min sköthäst och jag har bara varit med varandra i cirka 3 veckor och det har gått jätte bra men så häromdagen gick det uruselt han stack mot stallet utan att jag kunde få stopp på honom jag blev tillslut iriterad på honom när han gjort såhär några gånger men sen gick det sådär så nästa dag så skulle jag rida igen och jag viste inte riktigt var jag hade honom så det gick också dåligt han sticker ibland och lyssnar inte när jag säger till honom och jag vet inte om det är mitt fel eller om han bara inte vill lyssna jag rider på pessoa och jag gillar det inte så vi ska byta till stång men kan det bero på det som han är så?